Baserriko
Txerria
Basatxerrin hazten ditugun txerriak kalitate gorenekoak dira. Hiru dira nagusitasun horren funtsezko faktoreak:
Genetika: Duroc arrazaren osagai handia (%50). Duroc arrazaren ezaugarria muskulu barneko koipea iragazteko gaitasuna da.
Adina eta pisua: gure txerriak zazpi hilabete eta erdi eta zortzi hilabete artean sakrifikatzen ditugu, 120 kg/kanal inguruko pisu handiarekin.
Ariketa fisikoa: gure animaliek hektarea bat daukate gutxi gorabehera 25 txerri bakoitzeko, eta, beraz, abereak etengabe aritzen dira trebatzen gizentze-fasean.
01
02
Eusko Label
Basatxerriko txerrien arraza Landrace (% 25) eta Large White (% 25) emeen eta Duroc Kanadarra (% 50) arren arteko gurutzaketa da, elikadurarekin eta hazkuntza-sistemarekin batera, haragiak haragiaren gantz infiltrazio bat izatea eragiten duena. Emaitza kalitatezko haragia da, samurra eta zaporetsua.
Basatxerriko txerrien pisua 120 kg/kanal-koa da, merkatuko batez bestekoa baino handiagoa, eta haragiari zapore gehiago eta hobea ematen dio.
Durok arrazako gurutzaketa
01
Aske hazitako txerriak
Txerriak aske hazten ditugu, elikagai naturalekin eta estresik gabe.
Askatasunean hazteko sistema bat denez, azpiprodukturik eta gurinik gabeko pentsu naturaletan oinarritzen da elikadura. Beste ezeren gainetik animalien ongizatea errespetatzen duen Euskadiko txerriaren zaintza, kalitate gorena eta osasun-bermerik handiena lortuz.
02
Eusko Label
Gure jatorriaren eta animaliaren zaintzaren ondorioz, Eusko Labeleko Baserriko Txerriaren ziurtagiria dugu, kalitate handiko eta osasun-berme handiko produktua, EAEn hazitako, hildako eta zatikatutako animalietatik datorrena.
Gure Eusko Label produktuak mozketarako salmenta-establezimenduetan aurki daitezke, hala nola Harategi Tradizionaletan eta Baimendutako Harategi Tradizionaletan..